Un stil de viață sănătos începe cu o dietă echilibrată.  

 

Alegerea alimentelor potrivite este primul pas. Știm cât de greu este și că nu ai mereu timp să te uiți peste valorile energetice, dar dacă ar exista o cale rapidă de a decide dacă un aliment este potrivit sau nu pentru dieta ta? Aici intervine NUTRISCORE. Un sistem de etichetare pe bază de culori și calificative, care ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar. NUTRISCORE nu ne spune ce să nu mâncăm, dar ne ajută să înțelegem ce produse ar trebui consumate mai des și de care produse ar trebui să ne bucurăm doar din când în când. Noi am decis să introducem NUTRISCORE pe toată gama de produse Bite pentru a-ți face alegerea mai ușoară.

NUTRISCORE. Alege înțelept, alege echilibrat

29 ianuarie 2022
NUTRISCORE. Alege înțelept, alege echilibrat. Bite ține la sănătatea ta și îți ușurăm alegerea. Primul sandwich cu NUTRISCORE din România

A evita nu înseamnă să renunți complet la anumite feluri de mâncare sau gustări. Cu toții avem micile noastre plăceri nevinovate fie că e vorba de o porție de cartofi prăjiți, un burger, o pizza, o gogoașă sau o înghețată (Da, chiar și înghețata!). Uneori produsele care ne plac cel mai mult nu sunt bune pentru sănătatea noastră din cauză că conțin sare, zahăr, și grăsimi care consumate într-o cantitate mare duc la apariția unor probleme de sănătate (diabet, obezitate), dar asta nu înseamnă că trebuie complet eliminate din alimentație. Cuvintele cheie sunt moderația și echilibrul. În continuare te poți bucura de o porție de cartofi prăjiți, atâta timp cât nu mănânci dimineața, la prânz și seara, în fiecare zi din săptămână... și atâta timp cât introduci în dietă si alte alimente bogate în proteine, fibre, nuci, fructe și legume pentru a obține un echilibru.

“Pentru o viață sănătoasă evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi”.

Ce este Nutriscore?

Nutriscore este o schemă de etichetare a alimentelor dezvoltată de cercetători francezi și care se regăsește pe partea din față a ambalajelor. NUTRISCORE te ajută ca de la o singură privire să observi și să înțelegi mai bine informațiile legate de valorile nutriționale ale produsului fără să fie nevoie să citești tabelul energetic.

Cum se citește Nutriscore?

NUTRISCORE se bazaează pe un sistem de 5 culori (de la verde închis la roșu) și 5 litere sau calificative (de la A la E).
Produsele marcate cu culoarea verde (A, B) sunt produse importante în alimentația noastră, pe care ar trebui să le consumăm mai des sau într-o cantitate mai mare. Produsele marcate cu galben (C) ar trebui consumate cu moderație. Produsele marcate cu roșu (D, E) trebuie consumate în cantitate mai mică sau ocazional, deoarece conțin o cantitate mai mare de grăsimi saturate, zahăr, sare, care ar trebui limitate în alimentația zilnică.

NUTRISCORE te ajută să observi și să înțelegi mai bine informațiile legate de valorile nutriționale ale produsului fără să fie nevoie să citești tabelul energetic

Cum se calculează NUTRISCORE?

NUTRISCORE are la bază un algoritm de calcul care oferă puncte pentru fiecare element din tabelul de nutriție. NUTRISCORE întotdeauna se calculează pentru 100g/100 ml. Componentele evidențiate în tabelul kilocaloric sunt împărțite în nutrienți buni pentru sănătate și care ar trebui consumați des, și în nutrienți mai puțin buni sau răi pentru sănătate și care ar trebui consumați cu moderație. Nutrienții buni sunt: proteine, fibre, procent de fructe, legume, nuci, ulei de rapiță, ulei de nucă și ulei de măsline, în timp ce Nutrienții răi sunt: valoare energetică, zahărul, sarea și acizii grași saturați. La final scădem punctele pozitive din cele negative și convertim rezultatul în tabelul Nutri-Score.

NUTRISCORE are la bază un algoritm de calcul care oferă puncte pentru fiecare element din tabelul de nutriție. Bite îți arată cum.
Bite îți aduce primul sandwich cu NUTRISCORE din România. Pentru că ne pasă de dieta ta și vrem să te ajutăm să faci alegerile bune

PRIMUL SANDWICH CU NUTRISCORE DIN ROMÂNIA

Bite îți aduce primul sandwich cu NUTRISCORE din România. Pentru că ne pasă de dieta ta și vrem să te ajutăm să faci alegerile bune