În prima parte a acestui an, noi cei de Bite Sandwiches (Pleuro Ind) am format un parteneriat cu cei de la Nestlé Professional. Astfel voi puteți gusta două tipuri de sandwichuri Bite® senzaționale, realizate cu ingrediente GARDEN GOURMET® Fillet Pieces & Vegan Nuggets – “Sandwich vegan Fillet GARDEN GOURMET® cu salată Coleslaw” și “Baghetă Maia Nuggets GARDEN GOURMET®, Ardei copt”. Ambele produse sunt preparate integral cu ingrediente de origine vegetală, deci potrivite persoanelor care consumă doar preparate vegane. Acestea pot fi achiziționate din lanțurile de magazine Kaufland (150 locații) și Mega Image (100 locații), cât și din benzinăriile Mol (cu excepția stațiilor ce conțin un Fresh Corner) și OMV.

Acest parteneriat va continua prin lansarea altor produse care să conțină ingrediente din portofoliul Nestle, având un numitor comun: ingrediente de înaltă calitate, fără a face vreun compromis la gustul sau aspectul produselor.

Let's go Green

La nivel mondial, consumul de carne tinde să scadă în favoarea preparatelor de origine vegetală, care s-au diversificat și răspândit pe o scară largă. În România, peste 50% dintre adulți declară că și-au redus consumul de carne în ultimul an și intenționează să mențină acest obicei1. Din ce în ce mai mulți oameni se declară flexitarieni, alegând să consume carne doar ocazional. 40% dintre români se declară flexitarieni, conform unui studiu Smart Protein Project.1  Acest lucru este mai mult decât un trend, este o schimbare de mentalitate în rândul consumatorilor. Factorii care determină creșterea categoriei plant-based sunt impactul asupra mediului, un stil de viață sănătos, grija față de animale și motivele care țin de credințe și religie. Consumatorii devin din ce în ce mai informați și dornici să fie mai prietenoși cu mediul și conștienți de ingredientele regăsite în alimentele pe care le consumă. Dacă ne uităm la ultimii doi ani, gama de produse “plant-based” disponibilă pe piața din România, de la diverși producători, a crescut într-un ritm exponențial, ieșind din acea zonă de produse nișate și stabilind o categorie de sine stătătoare.